Heerenveen knokt maar krijgt stug ADO Den Haag niet over de knie
Fraser ziet ploeg remiseren bij Heerenveen

19-12-2014 21:51

anSC Heerenveen is er in het eigen Abe Lenstra Stadion niet in geslaagd om ADO Den Haag te verslaan. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges was de bovenliggende partij, maar vergat te scoren (0-0).

Heerenveen tegen ADO was toch vooral het duel tussen Uth en Kramer, de spitsen die beiden al elf doelpunten hebben gemaakt. Tijdens het onderlinge treffen kwamen ze echter amper in de positie om hun totaal op te voeren. De Duitse spits van Heerenveen werd voor rust één keer gevaarlijk, met een schot in de handen van ADO-keeper Robert Zwinkels. Kramer bleef vrijwel de hele wedstrijd onzichtbaar.

De opvallendste rol bij de bezoekers was voor doelman Zwinkels, de vervanger van de geblesseerde Martin Hansen. Zwinkels maakte in Friesland zijn eerste speelminuten van het seizoen. Dat optreden had zomaar beperkt kunnen blijven tot negen minuutjes, want toen torpedeerde Zwinkels buiten het strafschopgebied aanvaller Sam Larsson van Heerenveen. De keeper kwam er met een gele kaart goed vanaf. Scheidsrechter Pieter Vink trok meteen ook geel voor doelman Kristoffer Nordfeldt van Heerenveen, omdat die na de wilde actie van Zwinkels boos verhaal ging halen bij de arbitrage.

Zo was al binnen tien minuten historie geschreven, want nog nooit werden twee keepers in een wedstrijd al zo snel met geel bestraft. Heerenveen en ADO maakten er verder een tegenvallende wedstrijd zonder veel hoogtepunten van. De thuisclub probeerde het wel, maar kwam niet verder dan wat schoten van afstand van Uth en Luciano Slagveer. Pas in de slotfase kreeg Heerenveen nog een grote kans, maar Zwinkels pareerde de kopbal van Marten de Roon. Aan de andere kant schoot ADO-spits Mike van Duinen van dichtbij op de benen van Nordfeldt.