United-motor Van Gaal hapert tegen tiental, Koeman weet weer wat winnen is

20-12-2014 17:50
1

Manchester United is er zaterdag niet in geslaagd de reeks van zes zeges op rij door te trekken. Het tiental van Aston Villa was in Birmingham gelijkwaardig aan de ploeg van Louis van Gaal.

Christian Benteke bracht de thuisploeg na achttien minuten op voorsprong (1-0). De Belg nam de bal met zijn borst aan en schoot fraai raak met zijn linkervoet. Radamel Falcao bracht Manchester United in de 53e minuut op gelijke hoogte. Het elftal van trainer Van Gaal voetbalde de laatste 35 minuten met een man meer. Gabriel Agbonlahor kreeg een rode kaart voor een harde tackle op Ashley Young.

Robin van Persie speelde het eerste uur voor Manchester United, waar de geblesseerde Daley Blind nog ontbrak. Bij Aston Villa was Ron Vlaar de hele wedstrijd van de partij. Leandro Bacuna mocht na 79 minuten invallen.

Manchester United blijft door het gelijke spel op de derde plaats in de Premier League. De club heeft zeven punten minder dan Chelsea en Manchester City, dat eerder op de zaterdag wél won. Chelsea speelt maandag nog tegen Stoke City.

Koeman proeft smaak van zege
Koeman weet inmiddels weer wat winnen is. De trainer zag zijn ploeg na vijf nederlagen op rij voor eigen publiek van Everton winnen (3-0). Southampton kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Romelu Lukaku. Graziano Pellè tekende voor de tweede treffer van zijn club. Maya Yoshida bepaalde in de slotfase de eindstand. Southampton staat door de zege vijfde in de Premier League.

Hattrick Austin
Charlie Austin hielp Queens Rark Rangers aan een thuiszege op West Bromwich Albion. De spits tekende voor alle drie de treffers van zijn ploeg (3-2).

Swansea City handhaafde zich in de subtop door een zege bij Hull City (0-1). Sung-Yueng Ki maakte het enige doelpunt. Marvin Emnes mocht na een uur invallen. Wilfried Bony speelde alleen het laatste kwartiertje voor de club uit Wales.

Tottenham Hotspur rekende voor eigen publiek af met Burnley (2-1). Erik Lamela maakte het winnende doelpunt. West Ham United handhaafde zich op een vierde positie dankzij een zege op hekkensluiter Leicester City (2-0).