Elia daags na afronden Southampton-deal al onder de loep bij Britse tabloids
Nederlandse aanvaller nu al onomstreden bij de media

Elia daags na afronden Southampton-deal al onder de loep bij Britse tabloids

24-12-2014 16:39
3

Eljero Elia moet als huurling van Southampton direct afrekenen met een negatief beeld. Daags na het afronden van de overeenkomst is de Britse media op het verleden van de Nederlandse aanvaller gedoken.

Southampton huurt Elia met een optie tot koop voor de rest van het seizoen van Werder Bremen. In Engeland is bekend dat de aanvaller op sportief gebied enkele moeilijke seizoenen achter de rug heeft, maar The Daily Mail is ook nieuwsgierig naar zijn gedrag buiten het veld. Zo wijst de Britse krant op zijn 'controversiële afscheid' bij Hamburger SV in 2011.

Elia vertrok destijds naar de Italiaanse topclub Juventus, dat hem na een moeizaam seizoen verkocht aan Werder Bremen. De Duitse club betaalde meer dan vijf miljoen euro als transfersom en spendeerde bovendien een mooi jaarsalaris gelet op de Europese ambities. Tweeënhalf jaar later vecht de club echter tegen degradatiezorgen.

Tot overmaat van ramp staat Elia niet bekend als een onomstreden speler. In april 2013 was de aanvaller betrokken bij een verkeersovertreding in combinatie met het agressief benaderen van een politieagent. Tevens kwam hij nog in opspraak door zijn uitlatingen op social media. Dat resulteert in een vergelijking met Mario Balotelli.