Slory in 2009 in het shirt van Feyenoord

FC Dordrecht slaat slag op transfermarkt en trekt ex-international aan
Vleugelspeler Slory verbindt zich voor anderhalf seizoen aan hekkensluiter

FC Dordrecht slaat slag op transfermarkt en trekt ex-international aan

05-01-2015 11:45
3

Een dag nadat FC Dordrecht afscheid nam van een tweetal aanvallers, heeft de hekkensluiter van de Eredivisie Andwelé Slory in huis weten te halen. De voormalig international tekent een contract voor anderhalf seizoen.

FC Dordrecht liet zondag Erixon Danso en Mohamed Hamdaoui gaan. Daarmee kwam er ruimte in de selectie en een dag later kondigt de promovendus via Twitter aan dat Slory zich per direct bij de hoofdmacht voegt. De 32-jarige, snelle vleugelaanvaller komt over van de amateurs van VDL en tekent tot medio 2016.

Slory is al ruim drie jaar uit het profvoetbal verdwenen, nadat hij in 2011 vertrok bij het Australische Adelaide United. De tweevoudig international van Oranje maakte toen bekend dat zijn loopbaan in het betaald voetbal voorbij was. Toch is er nu weer een hoofdstuk aan dat verhaal toegevoegd met zijn overstap naar Dordrecht.

Dordrecht zit al langere tijd achter Slory aan, maar kon in een eerder stadium nog geen spijkers met koppen slaan. De Schapenkoppen hoopten in de winterstop alsnog zaken te kunnen doen en daarin zijn zij nu geslaagd met het vastleggen van de voormalig speler van Excelsior, Feyenoord, West Bromwich Albion, Levski Sofia en Adelaide United.