'FC Twente eerste afhaker in boeiende strijd om boze contractrebel van AZ'
Tukkers kunnen door huidige financiële situatie niet tot actie overgaan

'FC Twente eerste afhaker in boeiende strijd om boze contractrebel van AZ'

06-01-2015 11:42
9

Wesley Hoedt kan een mogelijke transfer naar FC Twente uit het hoofd zetten. De jonge verdediger van AZ is een onhaalbare kaart voor de Tukkers, meldt Voetbal International.

De interesse voor de dit seizoen bij AZ doorgebroken verdediger is groot. Naast FC Twente wordt Hoedt gelinkt aan Feyenoord en Ajax, SS Lazio bracht zelfs al een bod uit op het product van de AZ-opleiding. Hoedt moet nu een streep zetten door de naam van FC Twente, weet het magazine. Vanwege de huidige financiële situatie in Enschede is de club niet in staat om de jongeling aan te trekken.

Hoedt ligt op ramkoers met AZ, nadat hij eerder besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Tot verbazing van de verdediger werd hij tijdens het trainingskamp van AZ in Portugal ingedeeld bij de reserves, een beslissing waar Hoedt geen begrip voor heeft. Hij wil zo snel mogelijk vertrekken bij de club. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken in Alkmaar, noemde het besluit van AZ om Hoedt bij de reserves in te delen 'niet zo raar'.

Tevens bevestigde Stewart het bod van SS Lazio. "En dat hebben wij afgewezen. Dat is ons goed recht", aldus Stewart tegenover VI.