Emotioneel baasje onder ADO-lat: 'Hij kijkt me nauwelijks aan, is nog steeds kwaad'
Deen Hansen uit alle emoties, positief of negatief

Emotioneel baasje onder ADO-lat: 'Hij kijkt me nauwelijks aan, is nog steeds kwaad'

06-01-2015 11:56

In Martin Hansen haalde ADO Den Haag afgelopen zomer een onbekende doelman binnen. Daarmee trok de club geen 'stille Willie' aan, maar een Deen die zijn woordje klaar heeft en zijn emoties uit, zowel positief als negatief. "Ik ben gek ja. Maar wel eerlijk."

Hansen (24) pakte zijn plek onder de lat vanaf de eerste wedstrijd van het seizoen. Het laatste duel voor de winterstop miste de voormalig keeper van Liverpool echter door een gebroken. Coach Henk Fraser maakte er maandag een grapje met serieuze ondertoon over. "Hij kijkt me nauwelijks aan, omdat hij nog steeds kwaad is."

Hansen wilde namelijk spelen tegen sc Heerenveen, gebroken pink of niet. De medische en technische staf staken daar een stokje voor, tot onvrede van de goalie. Die is het wel gewend om met pijn te spelen. In gesprek met het Algemeen Dagblad steekt hij tien vingers op, begint te tellen en stopt bij acht. Zoveel brak hij er al in zijn loopbaan.

De pijn is inmiddels weg getrokken en dus mikt Hansen op de hervatting tegen SC Cambuur. "Als de trainer mij opstelt, hè", zegt hij. Aangezien hij basisspeler was, lijkt dat wel snor te zitten. Fraser is positief, vooral over zijn mentaliteit. Hansen is een emotioneel baasje en uit dat ook, goed of slecht.

Een voorbeeld is de rust van de wedstrijd in Arnhem tegen Vitesse. ADO Den Haag zocht de kleedkamer op met een 5-1 achterstand en Hansen ging door het lint. De Deen gooide met van alles en nog wat. "Eigenlijk alles wat ik tegenkwam. Ik ben gek ja. Maar wel eerlijk. Zo doe ik het", reageert de keeper.