'Streekrivalen uit Eredivisie en club uit de Kaukasus lonken naar 'tien' van Roda'
Middenvelder in bezit van aflopend contract

'Streekrivalen uit Eredivisie en club uit de Kaukasus lonken naar 'tien' van Roda'

06-01-2015 18:07
3

Roda JC Kerkrade moet er ernstig rekening mee houden dat het de komende maanden geen beroep meer kan doen op Wiljan Pluim. De middenvelder is in Kerkrade in bezit van een aflopend contract en staat nadrukkelijk in de belangstelling van Willem II, NAC Breda en het uit Azerbeidzjan afkomstige Inter Baku, meldt Voetbal International.

De interesse vanuit Azerbeidzjan is niet helemaal toevallig te noemen. Bij Inter Baku is Roland Vroomans technisch directeur, hij was tot eind oktober nog hoofd jeugdopleidingen bij Roda JC en kent dus de kwaliteiten van de begeerde middenvelder.

Pluim begon zijn professionele loopbaan in dienst van Vitesse. In 2011 maakte hij op huurbasis de overstap naar zijn huidige werkgever. Later speelde hij op huurbasis ook nog wedstrijden in dienst van PEC Zwolle. Dit seizoen was hij twee keer trefzeker in zestien competitiewedstrijden.

Inter Baku komt uit in de hoogste afdeling van het voetbal in Azerbeidzjan. De ploeg bezet momenteel de tweede plaats in de competitie achter koploper Qarabag.