Van Dijk kan naar veel clubs: Er zijn contacten geweest met zowel PSV als Ajax
"Het is vreselijk snel gegaan. Ik heb er laatst een beetje over nagedacht"

Van Dijk kan naar veel clubs: "Er zijn contacten geweest met zowel PSV als Ajax"

15-01-2015 08:14
7

Virgil van Dijk wordt met diverse Engelse clubs uit de Premier League in verband gebracht. De centrumverdediger maakt in dienst van Celtic een prima indruk en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door scouts. Tot een winterse transfer leidt het niet volgens de centrale man.

De 23-jarige Van Dijk zou graag de stap maken naar een Engelse club. "Er zijn genoeg clubs geïnteresseerd, maar wat ik ervan hoor, is de vraagprijs van Celtic enorm hoog. De club is er heel duidelijk in: ze willen me niet laten gaan in de winter, omdat we nog op vier fronten actief zien. Ik heb begrip voor de houding van de club en zie het ook als een compliment, dat ze me niet willen laten gaan. Maar we moeten realistisch zijn. Als er een mooie club uit Engeland komt, dan moeten we er voor gaan zitten. Ik wil me natuurlijk ook verder ontwikkelen als speler", aldus de mandekker in De Telegraaf.

Het hoge woord is eruit: Van Dijk wil dolgraag naar Engeland. Sunderland heeft concrete belangstelling en ook Arsenal zou Van Dijk graag willen kopen. "Het is vreselijk snel gegaan. Ik heb er laatst een beetje over nagedacht. Ik ben nu 23 en heb gespeeld bij Willem II, FC Groningen en Celtic en word nu gelinkt aan clubs als Arsenal. Dat is toch fantastisch?"

Het is inderdaad snel gegaan na de transfer van Van Dijk naar Celtic. "Voor mijn ontwikkeling is de stap naar Celtic heel goed geweest. Voordat ik deze stap maakte, had ik een stappenplan in mijn hoofd en dacht ik van een subtopclub naar een Nederlandse topclub te gaan en van daaruit naar het buitenland. Er zijn contacten geweest met zowel PSV als Ajax, maar er was twijfel over mij. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om naar Celtic te gaan en dat is heel goed bevallen."