Supportershome Ajax in lichterlaaie, schade gigantisch
Brandweer is begonnen met nablussen

Supportershome Ajax in lichterlaaie, schade gigantisch

23-01-2015 07:14

Het supportershome van Ajax is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar beschadigd geraakt door brand. Dat heeft een woordvoerster van de brandweer gezegd. Het pand van AFCA Supportersclub, in Amsterdam, is deels ingestort. De brandweer is begonnen met nablussen.

De brandweer zette speciale teams in die door muren heen een brand kunnen blussen. "Bij aankomst van de brandweer was er binnen brand", vertelde de woordvoerster. Over een mogelijke oorzaak kon zij nog niets zeggen. Onderzoek moet dat nog uitwijzen. "Als dat al mogelijk is", doelde de woordvoerster op de ontstane schade.

Voor zover bekend was er niemand in het supportershome aan De Passage aanwezig toen de brand werd ontdekt. De eerste melding was rond 03:30 uur. Er was behoorlijke rookontwikkeling, stelde de woordvoerster. Het leverde volgens haar weinig gevaar op voor omwonenden, omdat er in de buurt vooral kantoorgebouwen zijn.

AFCA Supportersclub is de onafhankelijke supportersvereniging van voetbalclub Ajax, zo staat op de website van de supportersclub. Eerder deze maand was er ook al brand bij Ajax, maar toen in de Arena. Een vrachtwagen die geparkeerd stond in de gracht rond het veld vatte vlam.