'Real Madrid net als Barça in de fout, onder andere met oud-Ajacied en Odegaard'
'Koninklijke' hangt dezelfde straf als aartsrivaal boven het hoofd

'Real Madrid net als Barça in de fout, onder andere met oud-Ajacied en Odegaard'

26-01-2015 11:31
8

Real Madrid komt mogelijk in hetzelfde schuitje als FC Barcelona te zitten. Wereldvoetbalbond FIFA onderwerpt de Spaanse topclub aan een onderzoek inzake transfers van minderjarige spelers. Net als de aartsrivaal heeft Real mogelijk fout gehandeld. Ook een Nederlandse speler is daar mogelijk bij betrokken.

FC Barcelona mag door het overtreden van de regels bij het aantrekken van jonge spelers twee transferperiodes geen aankopen doen. De FIFA onderzoekt nu of Real Madrid ook in de fout gegaan is, meldt AS. De Spaanse krant claimt toegang te hebben gehad tot 'strikt geheime' FIFA-documenten die het onderzoek initiëren. 

De wereldvoetbalbond heeft de Spaanse bond RFEF gevraagd om alle documentatie, aangaande minderjarige spelers bij clubs waarmee Real Madrid een samenwerking heeft, op te sturen. In die collaboraties staat dat alle spelers op een bepaalde leeftijd beschikbaar komen voor Real en daarnaast krijgt de Madrileense club de beschikking over de registratieformulieren. Daardoor staan de spelers op naam bij Real Madrid.

Het gaat om talenten die voor 14 januari 2015 ter beschikking zijn gekomen voor Real. Volgens AS gaat het onder andere om Mink Peeters, de zestienjarige Ajacied die in 2014 naar de Spaanse hoofdstad ging. Ook Martin Odegaard, onlangs overgenomen van Stromsgodset, en Marco Asensio (getekend in december, per juli 2015 naar Real) horen daarbij.