Opstootjes rond 'vechtersbaas' Cillessen: Dan verlies je een bepaald perspectief
"Er gaat wel een bepaalde knop om, maar niet om opstootjes te forceren"

Opstootjes rond 'vechtersbaas' Cillessen: "Dan verlies je een bepaald perspectief"

26-01-2015 21:27
11

Jasper Cillessen was zondag belangrijk in De Klassieker (0-0). Hij hield Ajax tegen Feyenoord op de been met enkele belangrijke reddingen. Maar niet alleen daarom stond hij in het middelpunt. Zijn gedrag jegens tegenstanders als Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra viel op.

Voor dat gedrag had hij wel een verklaring. "We hebben met de groep besproken dat er soms dingen moeten gebeuren als het niet loopt. Het is niet zo dat ik nou ga zeggen dat er een opstootje moet komen. Maar het gebeurt. Ik ga ook niet zeggen dat ik het bewust of juist niet bewust deed", aldus Cillessen in gesprek met Ajax TV.

"Er gaat wel een bepaalde knop om, maar niet om opstootjes te forceren. Het gebeurt in the heat of the moment en dat hoort erbij, tot een bepaalde hoogte", vervolgt de Ajax-doelman. "Je bent zo gefocust in een wedstrijd, dan verlies je soms een bepaald perspectief."

Cillessen had het onder meer met Kazim en Toornstra aan de stok. Eerstgenoemde was niet erg te spreken over de baby-games van de sluitpost van de Ajacieden. De Feyenoord-spits liet dat nadrukkelijk weten. "Tijdens een wedstrijd moet je ook geen vrienden zijn, maar na de wedstrijd is het in mijn ogen klaar. Ik had ook een opstootje met Toornstra, maar na de wedstrijd lachen we er samen om. Zo simpel is het, zo zit ík in elkaar", besluit Cillessen.