Twentse middenveld eindelijk weer dominant: Hij was misschien wel de missing link
Jonge Tapia maakt indruk in bekerwedstrijd tegen AZ

Twentse middenveld eindelijk weer dominant: "Hij was misschien wel de missing link"

28-01-2015 14:48
4

Het was pas zijn eerste wedstrijd in de basis van het eerste elftal, maar FC Twente-middenvelder Renato Tapia liet zich niet van de wijs brengen. De negentienjarige Peruaan blonk uit tijdens de kwartfinale van de KNVB Beker tegen AZ.

"Hij is de laatste tijd goed bezig en wordt iedere wedstrijd beter", looft Hakim Ziyech op de clubsite van de Tukkers. "Afgelopen weekend viel hij ook al goed in; een jonge, fysiek sterke speler die zich prima ontwikkeld." Ziyech was zelf de grote man in de bekerwedstrijd tegen AZ. De aanvallende middenvelder leverde de assist voor de 1-0 van Luc Castaignos en bepaalde zelf de eindstand op 3-0.

"De keus voor Tapia pakte uitstekend uit", was ook TC/Tubantia-verslaggever Leon ten Voorde complimenteus. "De krachtige en dynamische Peruaan, die qua lichaamsbouw en stijl wel iets weg heeft van Clarence Seedorf, zorgde ervoor dat de Enschedeërs eindelijk weer een dominant middenveld hadden. Tapia nam het elftal aan de hand, alsof hij al jaren de onbetwiste regisseur is in De Grolsch Veste."

Niet alleen Ziyech en Ten Voorde waren onder de indruk. "Renato Tapia was misschien wel de missing link in de afgelopen maanden", analyseert Eddy van der Ley voor TwenteSport. "Het wordt nogal onderschat, maar de afwezigheid van Felipe Gutiérrez is enorm. Je mist daarmee een speler die het spel ineens kan versnellen. Tapia is ook zo'n speler."

Tapia voetbalt sinds vorig seizoen in Enschede. De jeugdinternational van Peru speelde eerst bij de beloften in de Jupiler League, maar maakt in de huidige jaargang deel uit van de selectie van trainer Alfred Schreuder. Na vijf invalbeurten in de competitie en één in de beker mocht hij dinsdagavond voor het eerst aan de aftrap staan. Tapia is naast Bilal Ould-Chikh één van de grote talenten die op de deur kloppen.