Immers helpt Feyenoord aan overwinning op geliefde club ADO
Openingstreffer kwam van Immers, daarna scoorden Derijck en Van Duinen

01-02-2015 14:22
4

Feyenoord heeft zondag met de nodige moeite thuis van ADO Den Haag gewonnen. De Rotterdammers hadden voor rust geen kind aan ADO, maar zagen de Hagenaars in de tweede helft nog dicht bij een stunt komen: 2-1. Lex Immers scoorde, evenals ex-Feyenoorder Timothy Derijck. Laatstgenoemde deed dat in eigen doel.

Feyenoord dacht de buit eigenlijk al na twintig minuten binnen te hebben. De ploeg van trainer Fred Rutten kreeg van ADO alle tijd en ruimte om tot aanvallen te komen. Miquel Nelom maakte daar het meeste gebruik van. De linksback stond aan de basis van de eerste twee doelpunten. Hij gaf na tien minuten een puntgave voorzet op Lex Immers, die voor zijn man kroop en de bal achter ADO-doelman Martin Hansen werkte.

Tien minuten later mocht Nelom opnieuw vrij opstomen aan de linkerkant en weer bereikte hij een medespeler. Nu mocht Jens Toornstra aanleggen. Hij kreeg bij zijn schot echter hulp van ADO-verdediger Timothy Derijck. De Belg probeerde de bal te blokken, maar passeerde daarmee zijn eigen doelman.

Omdat het spel van de eigen ploeg amper tot opwinding leidde, vermaakte de Haagse aanhang zich maar met cynisch gezang. 'Wij worden kampioen' en 'wij gaan Europa in' schalde kortstondig door De Kuip. Dat waren verwijzingen naar de uitspraken van de nieuwe Chinese eigenaar Hui Wang, die bij zijn presentatie in Den Haag verkondigde dat ADO onder zijn leiding de beste ploeg van Nederland moet worden.

De eerste aanwinst onder Wang, de Portugees Wilson Eduardo, mocht aan het begin van de tweede helft zijn debuut maken. De aanvaller was direct getuige van de 2-1, die door Mike van Duinen werd binnen gekopt. Plots zag ADO in dat er meer in zat. Een offensief leidde tot kopkansen voor Michiel Kramer (ruim voorlangs) en Danny Bakker (gekeerd door Kenneth Vermeer). Ook Feyenoord liet nog van zich horen met een schot van Jean-Paul Boëtius op de paal.

In het slot mocht Feyenoord doelman Vermeer wederom dankbaar zijn. Hij tikte een van richting veranderd schot van Eduardo uit de bovenhoek en redde zo drie punten voor zijn ploeg, die door de zege stevig derde staat. (ANP)