PEC zorgt voor sensatie: 'vergeten' topschutter bevestigt terugkeer
Tsjechische spits meldt zich weer in Eredivisie

PEC zorgt voor sensatie: 'vergeten' topschutter bevestigt terugkeer

02-02-2015 19:25
11

PEC Zwolle slaat op de slotdag van de winterse transferperiode een sensationele transferslag. Tomas Necid keert per direct terug bij de nummer vier van de Eredivisie.

De speler bevestigt dat maandagavond zelf via Twitter nadat eerder al het Algemeen Dagblad melding maakte van de aanstaande transfer. "Waar rook is, is vuur", reageerde technisch directeur Gerard Nijkamp aan het begin van de avond tegen FOX Sports. 

PEC nam in de winterstop afscheid van Necid, die werd teruggeroepen door CSKA Moskou. De Russische topclub hoopte hem in januari te slijten, maar ondanks interesse uit Italië bleef het angstvallig stil rond de spits, wiens contract over zes maanden afloopt. PEC komt nu alsnog als winnaar uit de bus.

Dat is een verrassing, want de sterk presterende club uit Overijssel had de moed vorige week al opgegeven. Als alternatief voor Necid werd Eli Babalj al aangetrokken. Ron Jans heeft nu de beschikking over drie spitsen, want ook Stef Nijland komt in aanmerking voor de spitspositie.

Necid was in de eerste seizoenshelft van grote waarde met acht competitietreffers. Mede dankzij zijn doelpunten bezet PEC Zwolle na twintig speelronden de vierde plaats in de Eredivisie.