Van Gaal strijkt over hart en gunt derde aanvoerder toch nog transfer
Middenvelder blijft in de Premier League actief

Van Gaal strijkt over hart en gunt derde aanvoerder toch nog transfer

03-02-2015 01:15
3

Darren Fletcher vertrekt bij Manchester United. De 31-jarige middenvelder gaat het shirt van West Bromwich Albion dragen en tekent voor 2,5 jaar. Dat bevestigen beide clubs vlak na de transferdeadline.

Fletcher heeft bij United een enorme staat van dienst. Hij kwam op zijn elfde in de jeugdopleiding van The Red Devils terecht. Hoewel hij dit seizoen de derde aanvoerder van Louis van Gaal was, kwam hij maar weinig aan spelen toe. United was daarom bereid om mee te denken met de Schot, die dit seizoen aan elf Premier League-optredens kwam voor United. Fletcher maakt transfervrij de overstap. 

West Ham United en Valencia zagen het ook in Fletcher zitten, maar uiteindelijk trok WBA aan het langste eind. Zijn contract op Old Trafford liep aankomende zomer af. De geliefde speler heeft al 342 duels achter zijn naam staan in dienst van United.

Hij won zeven keer de Premier League met Manchester United. Ook de League Cup (drie keer), FA Cup (één keer) en de Community Shield (zes keer) staan in de prijzenkast van Fletcher. In 2008 beleefde hij met de Champions League-winst het hoogtepunt in zijn loopbaan. In datzelfde jaar won United het wereldkampioenschap voor clubs.