Verbazing over bij Ajax afgeteste speler: 'Scouten ze met een blinddoek?'
Nigeriaan maakt direct indruk in België

Verbazing over bij Ajax afgeteste speler: 'Scouten ze met een blinddoek?'

03-02-2015 11:58
39

Aad de Mos verbaast zich erover dat de Nigeriaan Moses Daddy niet goed genoeg is bevonden door Ajax. De speler staat sinds vorige maand onder contract van het Belgische AA Gent.

In de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Lokeren liet hij direct zien over flink wat kwaliteiten te beschikken. Hij scoorde drie keer in het in 3-3 geëindigde duel. De Mos moest, toen hij het duel zag, terugdenken aan de stage die Daddy bij Ajax liep. "Deze speler is dus in Nederland afgetest door Ajax", citeert Ajax Showtime de oud-trainer en analist uit Belgische media. "Dan denk ik, hebben die dan met een blinddoek gescout?"

"Dat ze het niet zien... Zo'n speler is een goudhaantje voor AA Gent", aldus De Mos. Simon liep anderhalf jaar geleden stage bij Ajax, maar de club was er niet van overtuigd dat hij het eerste elftal zou halen. Uiteindelijk kwam hij bij AS Trencin terecht, de club van Tscheu La Ling in Slowakije.

Daar maakte hij in 38 wedstrijden liefst zeventien treffers. Ook gaf hij elf assists. Gent betaalde uiteindelijk 1,2 miljoen euro voor Daddy. SC Heerenveen was ook geïnteresseerd.