'Vitesse heeft voormalig Ajax-target met verleden bij Internazionale op proef'
Olsen speelde tientallen interlands voor vertegenwoordigende jeugdteams van Denemarken

'Vitesse heeft voormalig Ajax-target met verleden bij Internazionale op proef'

06-02-2015 21:07
6

Patrick Olsen krijgt de kans om een contract af te dwingen bij Vitesse. De middenvelder trainde al twee keer mee met het beloftenelftal van de club uit Arnhem. De twintigjarige Deen is transfervrij nadat zijn contract bij Internazionale is ontbonden.

Olsen werd in 2012 voor 250.000 euro verkocht door Bröndby IF aan Internazionale. Bij de Italiaanse club kwam het niet tot een doorbraak, eerder dit jaar werd zijn contract zelfs ontbonden. De jeugdinternational, die alle vertegenwoordigende jeugdteams van Denemarken doorliep, krijgt bij Vitesse de kans op een nieuwe avontuur in het buitenland, meldt De Gelderlander.

De Deen, die slechts één officiële wedstrijd in het eerste van Inter speelde, stond op het verleden op verschillende lijstjes bij Ajax. In 2011 had Ajax belangstelling, scout John Steen Olsen bevestigde in die tijd in Deense media dat de Amsterdammers Olsen nauwlettend in de gaten hielden.

De Rus Arshak Koryan was eerder ook als proefspeler bij Vitesse actief, afgelopen week tekende hij een contract voor een half seizoen. Zaterdag maakt de flankspeler zijn 'debuut'. De jeugdinternational met een verleden bij Lokomotiv Moskou krijgt speeltijd in het oefenduel met NSC. De achttienjarige Milot Rashica uit Albanië kan ook een contractvoorstel verwachten. Vitesse wil de speler graag contracteren, hij was al meerdere malen op proef bij de club uit Gelderland.