Onbegrip over Ajax-transfer: Dat is een diskwalificatie van je jeugdopleiding
De Mos haalt uit naar Ajax

Onbegrip over Ajax-transfer: "Dat is een diskwalificatie van je jeugdopleiding"

07-02-2015 07:44
25

Aad de Mos kan zich allesbehalve vinden in het beleid van Ajax. De analyticus kan er met zijn hoofd niet bij dat de regerend landskampioen een miljoenenbedrag voor Daley Sinkgraven heeft betaald.

"Wij haalden in de jaren tachtig ook Cruijff en Jans naar Ajax, alleen om jongens als Van Basten, Van 't Schip, Silooy en Vanenburg te laten renderen", zegt De Mos, die hetzelfde patroon herkent bij PSV, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je ziet dat nu bij PSV. Denk je dat Willems en Wijnaldum zo goed presteren door Cocu? Dat komt voor tachtig procent op het conto van Guardado’s kennis en routine."

"Ajax blijft maar roepen dat het zoveel talent heeft, maar is iedere debutant meteen een talent? En als je Sinkgraven haalt voor zeven miljoen euro, dan is dat een diskwalificatie van je jeugdopleiding", vervolgt De Mos. "Het is bij Ajax te veel ouwe jongens krentenbrood. Iedeer praat met elkaar naar de mond, omdat ze met elkaar in de kleedkamer hebben gezeten. Ze durven elkaar niet de waarheid te zeggen."