Britten snappen niets van prestaties Van Persie: De batterij lijkt leeg bij hem
Nederlandse spits steekt niet in beste vorm

Britten snappen niets van prestaties Van Persie: "De batterij lijkt leeg bij hem"

10-02-2015 08:55
6

Jamie Redknapp en Martin Keown plaatsen hun vraagtekens bij de recente prestaties van Robin van Persie en Angel Di Maria bij Manchester United. De Red Devils maakten tegen West Ham United zondag opnieuw weinig indruk en dus laait de discussie op. De twee oud-profs zijn in The Daily Mail kritisch op de twee linksbenige internationals.

Redknapp is niet onder de indruk van de Argentijn. "Ik dacht dat Di Maria de Premier League aan stukken zou scheuren, maar hij is erg zwak. Hij heeft op te veel posities gespeeld en is in vergelijking tot Alexis Sanchez van Arsenal gewoon nog niet goed." Keown is het met zijn collega eens. "Toen Di Maria net bij Manchester United speelde, maakte hij goede keuzes aan de bal. Hij dribbelde vaker. Nu lijkt hij met de wedstrijd wanhopiger te worden. Hij schiet alleen maar van afstand!"

Ook op Van Persie zijn de analisten zeer kritisch. Twee jaar geleden was hij nog de grote man in Manchester toen hij zijn club hoogstpersoonlijk de landstitel bezorgde. Nadien kreeg de Rotterdammer het lastig. "Hij is niet meer dezelfde geweest sinds het vertrek van Alex Ferguson", ziet Redknapp. Keown zet vraagtekens bij de fitheid van de Nederlander. "Misschien moet hij een diepere rol krijgen. Het lijkt alsof de batterij een beetje leeg is bij hem."