Sneijder krijgt geen medewerking van club voor bizarre Galatasaray-transfer
"Dan kan het niet zijn dat een speler er zomaar tussenuit piept"

Sneijder krijgt geen medewerking van club voor bizarre Galatasaray-transfer

19-02-2015 16:55
3

Rodney Sneijder kan een hereniging met zijn broer Wesley Sneijder voorlopig uit het hoofd zetten. Turkse media linkten de jongste telg van de Sneijder-familie aan een transfer naar Galatasaray, maar Almere City FC werkt niet mee.

Sneijder zou bij Galatasaray in het tweede elftal aan de slag kunnen, met uitzicht op een stap naar de hoofdmacht. Hij heeft clubleiding van Almere City gevraagd om ontbinding van zijn contract, zodat hij direct de overstap naar de Turkse topclub kon maken. De Jupiler League-club verleent echter geen medewerking.

De middenvelder is in het bezit van een aflopend contract, is herstellende van een blessure én heeft geen basisplaats bij Almere City. "Maar ik verwacht dat we elkaar nog hard nodig hebben dit seizoen", zegt trainer Fred Grim tegen Omroep Flevoland. "Dan kan het niet zijn dat een speler er zomaar tussenuit piept."

Almere boort Sneijder (23) op die manier een transfer naar Galatasaray door de neus. Bij de Turkse topclub staat zijn broer Wesley onder contract. De jongste Sneijder wilde niet voor camera reageren op de situatie. Hij speelde in het verleden voor Ajax, FC Utrecht en RKC Waalwijk.