Daniele De Rossi provoceert de Feyenoord-aanhang na de goal van Ljajic vlak voor rust

Feyenoord verlaat Europa League na tumultueus duel met Roma
Rotterdammers verliezen in eigen huis met 1-2

26-02-2015 23:16
20

Wat voor Feyenoord een prachtig Europees avondje had moeten worden, is donderdagavond geëindigd in een beschamende vertoning. De return in de Europa League tegen AS Roma werd tijdelijk gestaakt omdat supporters van de thuisclub de arbitrage met voorwerpen bekogelden. Door de 1-2-nederlaag is de Rotterdamse formatie na de 1-1 van vorige week ook nog eens uitgeschakeld.

Tien minuten na rust ging het helemaal mis in De Kuip. Nadat Mitchell te Vrede met rood uit het veld was gestuurd, reageerde de aanhang van de Rotterdammers zich op de arbitrage af. Er werden verschillende voorwerpen richting scheidsrechter Clément Turpin gegooid, waarna de Franse leidsman het duel staakte.

Het was niet de enige keer dat de scheidsrechter handelend moest optreden. Al voor rust lag het duel enkele minuten stil, omdat er vanuit het publiek een opblaasbare banaan naar spelers van Roma was gegooid, terwijl ook na de afkoelingsperiode supporters doorgingen met troep op het veld gooien.

Aan het begin van de wedstrijd hadden de fans zich juist van hun beste kant laten zien, door Feyenoord vocaal richting het vijandelijk doel te schreeuwen. Zeker de eerste tien minuten was Feyenoord de betere ploeg, maar daarna nam Roma het initiatief over. Karim El Ahmadi verspeelde na een kwartier voor zijn eigen strafschopgebied de bal, waarna Francesco Totti alleen op doelman Kenneth Vermeer af mocht. De levende Roma-legende probeerde de keeper met een stift te verschalken, maar die ging net naast. Kort daarna belandde een vrije trap van de aanvoerder op de buitenkant van de paal.

Feyenoord kreeg vervolgens een fikse tegenvaller te verwerken, want na 27 minuten kon Colin Kazim-Richards niet meer verder. De spits verliet strompelend het veld. Zonder de Turkse Engelsman als aanspeelpunt kwam Feyenoord nog amper aan aanvallen toe. Omdat er ook achterin teveel fouten werden gemaakt, was het wachten op een tegentreffer. Die viel uiteindelijk in de blessuretijd van de eerste helft, toen Adem Ljajic de bal bij de tweede paal binnen schoot (0-1).

Toen Feyenoord tien minuten na rust ook nog eens met een man minder kwam te staan, leek het einde verhaal. De afkoelingsperiode die volgde, leek Feyenoord echter goed te doen. De vers ingevallen Elvis Manu zette Feyenoord direct op 1-1, maar het antwoord van Roma volgde direct, toen Gervinho een ragfijne voorzet achter Vermeer tikte (1-2). Roma speelde het duel vervolgens vakkundig uit. (ANP)

De 0-1 van Ljajic:

De 1-1 van Manu:

De 1-2 van Gervinho: