Ajax heeft het niet in eigen hand: Maar onze eer en die van de club wel
"Het was jammer dat het stadion leeg was"

Ajax heeft het niet in eigen hand: "Maar onze eer en die van de club wel"

27-02-2015 11:38

Ajax won drie jaar lang geen enkele Europese uitwedstrijd, maar donderdagavond was het raak: Legia Warschau werd met 0-3 verslagen. Davy Klaassen durft niet te zeggen of het te maken heeft met het lege stadion.

De supporters van Legia steunden hun ploeg vocaal, maar alleen buiten het stadion door een straf van de UEFA. "Het was jammer dat het stadion leeg was, maar ik kon de Legia-supporters die buiten stonden best goed horen. Als je ze nu alsnog hoort zingen, snap je wat de club voor hen betekent", vertelt Klaassen aan Ajax Life.

"We scoren in de hoek van het uitvak en er gebeurt niets, zonde. Ik vind het vooral jammer dat onze eigen mensen hier niet bij waren. In de volgende ronde mogen ze gelukkig weer naar binnen en dan zit het vast helemaal vol", vervolgt de middenvelder, die een goed gevoel had over het spel van Ajax in Polen. "Ik vond ons niet geweldig voetballen, maar wel prima."

De Amsterdammers spelen zondag opnieuw een belangrijke wedstrijd. PSV is in Eindhoven de tegenstander. Klaassen: "Als we verliezen, moeten we achterom kijken. De titel hebben we niet zelf in de hand, maar onze eer en die van de club wel. Voor de club wil je van PSV winnen, voor de aanhang ook."

Het is de vraag of Klaassen zondag mee kan doen. De middenvelder werd in het duel met Legia uit voorzorg naar de kant gehaald door Frank de Boer door een opspelende buikwandblessure.