Schema zit Friezen dwars: Dat maakt het lastig om een topprestatie te leveren
"Het enige waar ik momenteel aan denk"

Schema zit Friezen dwars: "Dat maakt het lastig om een topprestatie te leveren"

27-02-2015 13:46

Dwight Lodeweges heeft een complexe puzzel te leggen in de aanloop naar het competitieduel van sc Heerenveen met Excelsior. Door blessures en schorsingen moet de trainer het stellen zonder vier beoogde basisspelers.

Lodeweges zette vrijdag tijdens het persmoment een streep door de namen van Marten de Roon (schorsing) en Sam Larsson (hamstringblessure). Lerin Duarte en Joey van den Berg vormen door respectievelijk hamstring- en knieproblemen een vraagteken. De komende 24 uur zijn bepalend in het al dan niet meespelen van het duo in de competitiewedstrijd tegen Excelsior.

"Ik houd wel van puzzels, maar niet van grote puzzels en we hebben nog nooit zo'n grote puzzel als nu gehad", reageert Lodeweges. "Als Joey niet kan spelen zijn we twee derde van ons middenveld kwijt, dat is niet gering. Het enige waar ik momenteel aan denk is, wat als Joey en Lerin niet kunnen spelen, hoe los ik het dan op?"

Heerenveen speelt zondag voor de derde week op rij om 12:30 uur. "Een rare tijd. Je ritme wordt verstoord. Ik wil niet zeuren, maar dat maakt het lastig om een topprestatie te leveren", stelt Lodeweges, die op zijn hoede is voor Excelsior. "Excelsior staat verdedigend goed en speelt gedisciplineerd. Ze wachten op fouten van de tegenstander en klappen er dan overheen."