Engeland in rep en roer: international verdacht van seks met minderjarige
"Hij zit momenteel op het bureau"

Engeland in rep en roer: international verdacht van seks met minderjarige

02-03-2015 18:40
2

Engeland is in shock door een seksschandaal in de voetbalwereld. Een Premier League-speler wordt verdacht van het hebben van seks met een minderjarige.

Het zou gaan om Adam Johnson, aanvaller van Sunderland en international van Engeland. Hij verrichte seksuele handelingen bij een vijftienjarig meisje. Volgens The Sun is Johnson maandagochtend in zijn villa van 2,5 miljoen euro gearresteerd door de politie.

In Engeland maakt het schandaal veel los. Rond het huis van Johnson stonden drie politie-auto's, een busje, meerdere politieagenten en enkele rechercheurs. Een buurman doet zijn verhaal: "Het gebeurde allemaal in een kwartiertje. Voor zover ik weet leeft hij daar met zijn vriendin."

Een woordvoerder van de Britse politie bevestigt de arrestatie van 'een 27-jarige man'. "Hij zit momenteel op het bureau en werkt mee aan alle verhoren van de politie."

Johnson begon zijn carrière bij Middlesbrough en verkaste in 2010 voor veel geld naar Manchester City. Twee jaar later ruilde hij de Engelse grootmacht in voor Sunderland. De twaalfvoudig international van Engeland heeft een contract tot medio 2016. Sunderland heeft hem voorlopig geschorst.