'City eist onmogelijk prestatie van manager, Guardiola en twee anderen in beeld'
Chileense manager moet boeten voor bijna mislukt seizoen

'City eist onmogelijk prestatie van manager, Guardiola en twee anderen in beeld'

03-03-2015 10:40
2

Manuel Pellegrini moet vrezen voor zijn baan bij Manchester City. Het seizoen van de Engelse kampioen lijkt uit te draaien op een fiasco en daar wordt de Chileense manager verantwoordelijk voor gehouden. Pep Guardiola hijgt bovendien in zijn nek.

De kwartfinale van de Champions League is ver weg voor City na de 1-2 thuisnederlaag tegen FC Barcelona, terwijl Chelsea op een ruime voorsprong (vijf punten) staat in de Premier League. Een jaar zonder hoofdprijzen dreigt dus en dat wordt Pellegrini aangerekend. Hij moet de laatste twaalf competitiewedstrijden van het seizoen winnen om in het zadel blijven.

Maar ook als dat lukt is de 61-jarige Chileen niet verzekerd van een toekomst in Engeland. De steenrijke eigenaren van City hebben het idee dat Pellegrini de touwtjes te veel heeft laten vieren en daarom is Pep Guardiola nu in beeld, meldt The Guardian. De huidige trainer van Bayern München heeft het uitstekend naar zijn zin in Duitsland, maar een grote zak geld zou hem kunnen verleiden.

Ook Rafa Benitez (Napoli) en Carlo Ancelotti (Real Madrid) zijn volgens de Britse kwaliteitskrant in beeld. Door de naam van Diego Simeone kan een streep, omdat de Argentijn van Atlético Madrid te pragmatisch zou zijn voor de spelers van Manchester City. Pellegrini tekende twee jaar geleden bij zijn komst een driejarig contract.