'PSV, Ajax of buitenlandse club kunnen voor vier miljoen winkelen bij Twente'
"Twente heeft spelers in de selectie die redelijk wat waarde vertegenwoordigen"

'PSV, Ajax of buitenlandse club kunnen voor vier miljoen winkelen bij Twente'

04-03-2015 21:02
15

FC Twente gaat zware tijden tegemoet in Enschede. Het financiële noodweer waarin de Enschedeërs zitten heeft ook zijn uitwerking op het sportieve aspect. Een leegloop dreigt.

Twente kreeg dinsdag drie punten in mindering van de KNVB en gaat zes miljoen euro uit het spelersbudget snijden. De verkoop van een aantal sleutelspelers is daardoor onvermijdelijk. "Twente heeft spelers in de selectie die redelijk wat waarde vertegenwoordigen", claimt Arno Vermeulen op de website van de NOS. "Rasmus Bengtsson is bijvoorbeeld een van de duurste jongens in de selectie (800.000 euro per jaar, red.) en zijn contract loopt af. Dus die raak je al kwijt."

Twente heeft echter meer vlees in de kuip. "Verder zou Twente wel wat kunnen verdienen aan Luc Castaignos, Jesus Corona, Kyle Ebecilio en Andreas Bjelland", verwacht de NOS-commentator. "Twente probeerde Castaignos vorig jaar al te slijten. Nu is het uitgelezen moment voor zijn vertrek. De club gaf bijna zes miljoen euro uit aan hem. Kunnen ze dat terugverdienen? Ik denk het niet."

"Corona vertegenwoordigt wellicht nog de meeste waarde. Hij zou naar de categorie PSV of Ajax kunnen gaan, of het buitenland. Hij is ook nog een jonge speler. Corona zou je nu op zo'n vier miljoen kunnen schatten, misschien nog iets daar boven."

Gutierrez en Ziyech
Ook Felipe Gutierrez is volgens Vermeulen een interessante optie, terwijl Hakim Ziyech er goed aan zou doen nog een jaartje in Enschede te blijven. "Het is een nadeel voor Twente dat Gutierrez sinds het WK 2014 minder waard is geworden door z'n blessure. Bovendien is het de vraag op welk percentage Twente recht heeft, aangezien Joop Munsterman eigen geld in de transfer stopte."

Over Ziyech: "Een talent, maar samenvattend heeft hij dit seizoen nog niet genoeg laten zien. Dus veel gaat hij denk ik nog niet opleveren voor Twente. Maar als de nood hoog is zal de club ongeveer vijftien miljoen euro kunnen ophalen, veel meer zal het niet worden.”