Bepalende Ajacied ontkomt wellicht aan operatie: Herstel steeds iets sneller
"De opening van mijn lieskanaal is wat groter dan normaal"

Bepalende Ajacied ontkomt wellicht aan operatie: "Herstel steeds iets sneller"

06-03-2015 16:07

Davy Klaassen is het zorgenkindje van Ajax. De middenvelder heeft al geruime tijd last van een buikwandblessure en ondervindt daar nog wekelijks hinder van. Maar de belangrijke Ajacied ontkomt mogelijk aan een operatie.

"De opening van mijn lieskanaal is wat groter dan normaal, dat veroorzaakt last in de onderbuik en lies", aldus Klaassen tegenover AT5 over de klachten, die met de week lijken te verminderen. "Het voelt nu elke week iets beter en ik herstel ook steeds iets sneller. Tegen PSV heb ik het negentig minuten volgehouden en dat was een behoorlijk zware wedstrijd."

Klaassen ontkomt daarom mogelijk aan een operatieve ingreep, terwijl het eerder nog zeer waarschijnlijk leek dat hij na dit seizoen onder het mes moet. "Het zou ook kunnen dat ik er overheen groei als het ware, daar hoop ik natuurlijk op." Tegelijkertijd hoopt de middenvelder dat Ajax de stijgende lijn vasthoudt. Aanstaande zondag is Excelsior in de Arena de tegenstander.

"We klappen nu wel door natuurlijk. We weten dat het heel moeilijk wordt om kampioen te worden, maar je zou jezelf voor je kop slaan als PSV nu punten gaat morsen en wij dat óók doen", aldus Klaassen, die te spreken is over Nick Viergever. "Die geeft veel energie ja, hij is erg met de mensen voor hem bezig en hij doet het de laatste tijd heel goed."