Aboutaleb haalt flink uit naar Feyenoord-voorzitter: Het lukt hem en anderen niet
Burgemeester haalt hard uit

Aboutaleb haalt flink uit naar Feyenoord-voorzitter: "Het lukt hem en anderen niet"

06-03-2015 19:29
4

Ahmed Aboutaleb is niet te spreken over de huidige gang van zaken binnen Feyenoord. Volgens de burgemeester van Rotterdam houdt de Stadionclub zich niet aan eerder gemaakte afspraken met de supporters.

Volgens Aboutaleb weigert het bestuur van Feyenoord om een afgevaardigde van de supporters toe te laten tot de raad van commissarissen, terwijl dat volgens hem wel beloofd was. Het niet nakomen van gemaakte afspraken zou er volgens de burgemeester voor zorgen dat de club geen controle meer heeft over de eigen fans.

"Na maanden en jaren is er nog geen sprake van een invulling van die afspraken, waardoor de supporters op een gegeven moment ook besluiten de gesprekken met de Feyenoord-directie te staken", aldus Aboutaleb tegenover BNR. "Als ik zeg dat Feyenoord niet de baas is in eigen huis, dan is dat al jaren het geval."

De burgemeester haalt uit naar voorzitter Eric Gudde. "Heeft u achter de doelman in Vak G wel eens iemand op een stoeltje zien zitten, wat volgens de regels zou moeten? Wie is de baas eigenlijk in dat stadion? Het lukt hem en anderen niet om de supporters het gewenste gedrag te laten vertonen, terwijl hij over de huisregels gaat."

"We zitten met Gudde en zijn directie vier tot vijf keer per jaar om de tafel. Ik pleeg niet te liegen tegen de gemeenteraad, en dit zijn de feiten zoals ik ze zie. Gudde is er verbaasd over dat ik dit in het openbaar zeg, maar hij weet dat ik dit vind. Dat kan geen verrassing zijn, echt onzin."