Van Dijk bezorgt scouts uit Engeland en Italië nutteloze middag en dure reis
Verdediger heeft prijskaartje van vijftien miljoen

Van Dijk bezorgt scouts uit Engeland en Italië nutteloze middag en dure reis

09-03-2015 00:17
4

De scouts die ook zondag weer massaal op de tribune zaten voor Virgil van Dijk zijn van een koude kermis thuisgekomen. Al na tien minuten werd de Celtic-verdediger van het veld gestuurd.

Het was alweer de vierde rode kaart voor Van Dijk in zijn carrière. De 23-jarige Nederlander kon na tien minuten douchen, toen hij door scheidsrechter Craig Thomson werd beschuldigd van natrappen. Hoewel er weinig aan de hand leek, zal de rode kaart niet goed zijn gevallen bij de scouts.

Ook zondag waren talloze clubs naar Dundee, waar Celtic voor de beker speelde (1-1), gekomen om Van Dijk live aan het werk te zien. In Engeland wordt gemeld dat Tottenham Hotspur, Arsenal, Crystal Palace, Southampton en Sunderland op de tribune zaten, terwijl ook clubs uit Italië geïnteresseerd zijn. Van Dijk heeft zich daar in de kijker gespeeld met zijn optredens in de Europa League tegen Internazionale.

Aan Van Dijk zou een prijskaartje van vijftien miljoen euro hangen. FC Groningen verkocht hem ruim anderhalf jaar geleden voor drie miljoen euro aan Celtic.