'Aanstaande eigenaar van Milan broedt op sensationele terugkeer Seedorf'
Nederlander wordt genoemd

'Aanstaande eigenaar van Milan broedt op sensationele terugkeer Seedorf'

16-03-2015 11:58
8

De kans is aanwezig dat Clarence Seedorf binnen afzienbare tijd terugkeert aan het roer van AC Milan. Bee Taechaubol, die van plan is de Italiaanse club over te nemen, wil de Nederlander terug op de bank in San Siro.

Tuttosport komt maandagochtend op de proppen met het bizarre verhaal. Taechaubol, goed voor een kapitaal van één miljard euro, wil een aandeel van veertig procent nemen in Milan en heeft een aantal opvallende plannen. Seedorf maakt daar actief deel van uit.

De 38-jarige Nederlander werd afgelopen zomer na amper één seizoen ontslagen door de clubleiding. Hij staat officieel nog steeds onder contract bij Milan. Taechaubol ziet het nog wél zitten in Seedorf, die bovendien een vrije goedkope optie is door zijn lopende contract.

Ook Vincenzo Montella wordt genoemd. De huidige coach van Fiorentina heeft echter een afkoopsom van zes miljoen euro en dat maakt hem een stuk minder interessant dan Seedorf.

De oud-international van Oranje werd in de zomer opgevolgd door Filippo Inzaghi, die niet helemaal bevalt. Milan staat op de tiende plek in de Serie A, met 35 punten en nul uitzicht op een Champions League-ticket.