Dit is een jongen voor wie wij naar het stadion komen, hij kan veel geld opleveren
'Haller-mania' in Utrecht

"Dit is een jongen voor wie wij naar het stadion komen, hij kan veel geld opleveren"

18-03-2015 14:55
3

FC Utrecht is in de ban van Sebastian Haller. Fans van de club verkopen zelfs t-shirts met de tekst 'Je suis Haller' om geld in te zamelen om de spits in de Domstad te houden. Haller reageert vereerd.

Haller werd door het Algemeen Dagblad met de beelden van de supporters geconfronteerd. "Wow. Crazy, is eigenlijk het enige woord dat ik kan bedenken", reageerde hij op de beelden met onder meer enkele hoogtepunten. "Ik wil de mensen die dit bedacht hebben danken, want dit maakt een voetballer niet vaak mee. Het is altijd leuk om steun te krijgen, maar dit is uniek."

Met zeven doelpunten maakt de twintigjarige Haller een uitstekende indruk bij Utrecht, dat de huurling van AJ Auxerre na dit seizoen kan overnemen. Dan moet echter wel een bedrag van 800.000 euro worden overgemaakt en geld is nou net het probleem bij de eredivisionist. Initiatiefnemer Mike Vermeulen hoopt met de actie een handje te helpen. "Sébastien is een spits die hier prima past. Aanvallend, hard werkend, scorend. Dit is een jongen voor wie de mensen, wij dus, naar het stadion komen."

"Op termijn kan hij de club flink geld opleveren, maar wij als fans willen eerst graag een flinke tijd van hem blijven genieten", vervolgt hij. "We hebben vaak genoeg geld ingezameld als de club op een haar na failliet was, nu doen we het om een positieve reden. We weten ook wel dat het bedrag dat we ophalen een druppel op de gloeiende plaat zal zijn, maar we willen vooral laten zien dat clubeigenaar Frans van Seumeren er niet alleen voor staat."