Hartstikke jong FC Twente tankt vertrouwen: Ze hebben het uitstekend gedaan
Oefenzege voor Tukkers

Hartstikke jong FC Twente tankt vertrouwen: "Ze hebben het uitstekend gedaan"

28-03-2015 08:37
1

FC Twente heeft in de aanloop naar de hervatting van de Eredivisie vertrouwen getankt met een oefenzege op Aberdeen (2-1). Alfred Schreuder kijkt tevreden terug op het duel, waarin veel jonge jongens speelminuten maakten.

“We hebben een prima wedstrijd gespeeld. Aberdeen is een fysiek sterke ploeg en wij hebben daar voetballend goed wat tegenover gezet. Sterk positiespel gespeeld en in balbezit hebben we ons laten zien”, laat Schreuder na afloop weten op de officiële clubsite van de Tukkers.

FC Twente trad in Schotland aan met veel jonge jongens. Peet Bijen en Jelle van der Heyden begonnen in de basis, terwijl Jeroen van der Lely, Lars Bleker en Jari Oosterwijk na de rust het veld betraden. "In deze wedstrijd hebben een aantal jonge spelers minuten kunnen maken en het is goed om deze jongens op dit niveau in actie te zien. Ze hebben het uitstekend gedaan", besluit Schreuder zijn reactie.

De oefenzege op Aberdeen kwam tot stand door doelpunten van Hakim Ziyech en Shadrach Eghan. De thuisploeg maakte een kleine twintig minuten voor tijd de 2-1, maar meer kon Aberdeen niet doen.