Portugal overleeft juweeltje Matic; Ajax-internationals lopen overwinningen mis

29-03-2015 23:01
1

Portugal heeft zondag een volgende stap gezet in de richting van het EK 2016 in Frankrijk. De ploeg van vedette Cristiano Ronaldo versloeg op eigen veld Servië met 2-1.

Ricardo Carvalho zette Portugal na tien minuten op voorsprong met een rake kopbal. Nemanja Matic bracht Servië met een prachtige omhaal op 1-1 na een uur spelen, maar een minuut later was het Fábio Coentrão die Portugal andermaal op voorsprong zette. AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj bleef de hele wedstrijd op de bank bij Servië.

Portugal gaat door de zege met negen punten uit vier duels aan kop in groep I van de kwalificaties. Servië lijkt met één punt na vier wedstrijden vrijwel zeker een streep te moeten zetten door het EK. Denemarken volgt op de tweede plek, met twee punten minder dan Portugal.

Denemarken speelde het oefenduel met Frankrijk, omdat de Fransen als gastheren al verzekerd zijn van EK-deelname. Frankrijk won de vriendschappelijke wedstrijd in Saint-Etienne met 2-0. Alexandre Lacazette en Olivier Giroud tekenden in de eerste helft voor de doelpunten. Bij Denemarken verscheen Nicolai Boilesen aan de aftrap. De Ajacied werd in de rust gewisseld voor Simon Poulsen van AZ. Lasse Schöne verving in de slotfase Christian Eriksen.

Groep F
Hongarije liet zondagavond na om de aansluiting met Roemenië en Noord-Ierland, die wonnen van respectievelijk de Faeröer en Finland, in groep F van de EK-kwalificatie te hervinden. De Hongaren kwamen niet verder dan 0-0 tegen Griekenland. Hongarije heeft nu acht punten. Griekenland kan het EK vergeten, met slechts twee puntjes.

Groep D
Duitsland en Schotland moeten Polen voorlopig aan kop laten in groep D. De Polen speelden de lastige uitwedstrijd tegen Ierland gelijk. Een doelpunt van Slawomir Peszko leek te volstaan voor de overwinning, maar invaller Shane Long bracht de Ieren in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte: 1-1.

Polen komt door de remise op elf punten. Ierland is vierde met acht punten. Arkadiusz Milik vormde bij Polen de aanvalslinie met Robert Lewandowski. De Ajacied werd in de slotfase gewisseld.