Ajax struint transfermarkt af voor routinier: Veel oud-Ajacieden gepolst
Overmars denkt aan routinier

Ajax struint transfermarkt af voor routinier: "Veel oud-Ajacieden gepolst"

01-04-2015 07:11
15

Marc Overmars weet dat het niet gemakkelijk is om op de transfermarkt net als PSV een slag te slaan met een type als Andres Guardado. De directeur voetbalzaken van Ajax stelt dat er ook een beetje geluk bij komt kijken.

"Momenteel merk je dat voor dertigers de Amerikaanse competitie in trek raakt. Ik heb de afgelopen jaren veel oud-Ajacieden gepolst, maar de spelers die wij wilden, wilden nog niet terug. Nee, ik ga niet op namen in. Feit is ook dat spelers veel liever in de basis bij een club in het rechterrijtje van een topcompetitie spelen, dan in de top van de Eredivisie", zegt Overmars in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Je komt dus toch uit bij bankzitters in de grote competities en daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. De ene keer pakt het beter uit dan de andere", vervolgt Overmars, die het zelf liever over het type Christian Poulsen heeft. "Zulke spelers zijn belangrijk voor je talenten. Nu moeten de jonge spelers vaak de kar trekken, terwijl je die eigenlijk in de slipstream van ervaren spelers wilt hebben."