FC Twente is vol vertrouwen en rekent al op prijs: Wij hebben de beste selectie
"Wij hebben de meeste kwaliteit"

FC Twente is vol vertrouwen en rekent al op prijs: "Wij hebben de beste selectie"

07-04-2015 08:18
8

Voor FC Twente is een cruciale dag aangebroken. De Tukkers moeten dinsdagavond de finale van de KNVB Beker bereiken om het seizoen nog enigszins te redden. Cuco Martina gaat ervan uit dat het de club lukt om de prijs te veroveren.

"Omdat wij, ondanks alle financiële problemen en negatieve publiciteit, de beste selectie hebben van de vier overgebleven teams", geeft Martina in het Algemeen Dagblad een verklaring voor zijn stellige overtuiging. "Dat zal uiteindelijk doorslaggevend zijn."

De 0-5 nederlaag tegen PSV zegt in zijn ogen niet zoveel. "Tegen PEC Zwolle keert een aantal bepalende spelers terug in de basis. Ziyech is terug van een schorsing, en verder verwacht ik dat Tapia en Castaignos op tijd fit zijn. Misschien geldt dat ook wel voor Bjelland. Dat scheelt een slok op een borrel."

"Dat er veel druk op de wedstrijd van vanavond staat, is duidelijk, maar daar kunnen we mee omgaan. Onze beste wedstrijd van het seizoen, tegen AZ, was ook een alles-of-niets-duel, in de kwartfinale van de beker. We wonnen met 3-0 en de sfeer in de Grolsch Veste was geweldig. De supporters zullen ook vanavond weer vol achter ons staan."

De 25-jarige rechtspoot is er dan ook van overtuigd dat Twente de beker wint. "Er is geen andere ploeg die de beker pakt. Wij hebben de meeste kwaliteit. Geloof me, wij zijn erop gebrand het seizoen af te sluiten met een hoofdprijs. Dat zijn we aan onze stand verplicht."