Puinhoop bij Twente compleet: nieuw contract Schreuder mogelijk niet rechtsgeldig
Munsterman stelde rvc niet op de hoogte

Puinhoop bij Twente compleet: nieuw contract Schreuder mogelijk niet rechtsgeldig

09-04-2015 07:41
9

Bij FC Twente is twijfel ontstaan over de rechtsgeldigheid van de contractverlenging met trainer Alfred Schreuder. Dat meldt de krant TC/Tubantia donderdag. De verlenging tot 2019 blijkt een mondelinge afspraak te zijn met toenmalig voorzitter Joop Munsterman. De raad van commissarissen was niet op de hoogte van die afspraak.

"Dat nieuwe contract van Schreuder is niet besproken in de rvc. Het kwam voor mij als een volslagen verrassing", zegt commissaris Hennie ten Hag in TC/Tubantia. Ook commissaris Joop de Winter werd verrast: "Ik viel van mijn stoel toen ik het hoorde."

De Winter vervolgt zijn verhaal: "Voor het maken van die afspraak had Munsterman helemaal geen mandaat! Volgens de statuten van de club is voor zo’n ingrijpend besluit goedkeuring van de rvc nodig. Die goedkeuring is er niet en een getekend contract met Schreuder is er evenmin."

Het werd al duidelijk dat er weer de nodige problemen zijn bij Twente, dat de financiën nog niet op orde heeft, waardoor voor de tweede keer puntenaftrek dreigt. Via een omweg kunnen de Tukkers na een rampseizoen toch nog Europees voetbal veiligstellen. (ANP)