'Mister PSV': Gaan iets meemaken wat ze de rest van hun leven niet vergeten
Topscorer aller tijden van Eredivisie geeft schaal aan PSV

'Mister PSV': "Gaan iets meemaken wat ze de rest van hun leven niet vergeten"

17-04-2015 18:13
4

Willy van der Kuijlen keert zaterdagavond mogelijk terug op het veld bij PSV. De voormalig voetballer zal de kampioensschaal uitreiken als de Eindhovenaren de titel veilig weten te stellen. 'Mister PSV' doet dat met trots, hij ziet het als een eer.

De voormalig doelpuntenmaker werd zelf drie keer kampioen, hij heeft daar nog altijd goede herinneringen aan. "Al die mensen die je toejuichen. Dat is geweldig. Ik krijg het nog altijd warm als ik daar aan terugdenk. De spelers van nu gaan iets meemaken wat ze de rest van hun leven niet vergeten", zegt de Helmonder in het Omroep Brabant-programma FC Onder Ons.

Als het PSV zaterdagavond lukt om minimaal een punt te pakken tegen Heerenveen, is de titel een feit. Van der Kuijlen zal dan 'de schaal' uitreiken. Toen hem gevraagd werd dat te doen, twijfelde hij geen seconde. "Dat doe je gewoon."

Willy van der Kuijlen geldt als 'Mister PSV'. Hij scoorde in het verleden 308 doelpunten voor de Eindhovenaren en is topscorer aller tijden van de Nederlandse competitie.