Plotse zorgen in Rotterdam: Je ziet dat ze zomaar topclubs en elkaar afslachten
"We moeten wel"

Plotse zorgen in Rotterdam: "Je ziet dat ze zomaar topclubs en elkaar afslachten"

21-04-2015 12:07

Enkele weken geleden leek er geen vuiltje aan de hand voor Excelsior, maar nu moeten de Rotterdammers toch serieus rekening beginnen te houden met nacompetitie. Een reeks van zeven opeenvolgende wedstrijden zonder zege heeft de club in de problemen gebracht.

Excelsior heeft nog maar drie punten meer dan NAC Breda en nu slaat ook nog eens het blessurespook toe op Kralingen. Alessandro Damen staat negen maanden buitenspel, Kevin Vermeulen brak vrijdag zijn kuitbeen en Luigi Bruins (achillespees), Tony Varela (knie) en Rick Kruys (achillespees) halen zaterdag mogelijk het duel met PSV niet.

"Je ziet dat het in deze fase allemaal net tegenzit voor ons", zegt Dijkhuizen, nadat Excelsior vrijdag tegen SC Cambuur ook al een zeker lijkende zege weggaf. Een flinke blunder van Kevin van Diermen leidde het puntverlies in. "Je kunt namelijk niet zeggen dat Kevin bewust zo’n fout maakt. Hij is een op en top prof, doet er elke dag alles aan. Ik ben daarom ook niet het type trainer dat zo’n jongen op het matje roept. Hij baalt zelf net zo van zijn fout als wij allemaal."

Excelsior speelt na zaterdag nog tegen FC Utrecht (uit) en AZ (thuis). Dijkhuizen tegen Voetbal International: "Nog altijd ga ik ervan uit dat we er met 34 punten zijn. Maar je ziet nu dat laag geklasseerde ploegen zomaar topclubs en elkaar afslachten. Wij gaan de komende wedstrijden in om te winnen. We moeten wel."