Atlético, Valencia en twee Champions League-deelnemers volgen Oranje-klant
"Hij is een van de best presterende spelers van Rusland"

Atlético, Valencia en twee Champions League-deelnemers volgen Oranje-klant

22-04-2015 10:47
3

De gewaagde transfer naar Spartak Moskou legt Quincy Promes geen windeieren. De 23-jarige aanvaller staat niet alleen in de belangstelling van Juventus, maar ook van drie andere clubs.

De Italianen en Spanjaarden volgen Promes, bevestigt Ersin Akan in gesprek met Voetbal International. De zaakwaarnemer reist binnenkort af naar Turijn om te praten met Juventus. "Maar er is een verschil tussen de speler volgen én concreet geïnteresseerd zijn", benadrukt hij tegenover het weekblad.

"Juventus volgt Quincy nauwlettend. Maar er is niets concreets, laat staan dat we onderhandeld hebben. Daarvoor is het nog te vroeg. Maar onder Italiaanse en Spaanse clubs is het niet ongebruikelijk om navraag te doen over spelers."

Ook Valencia volgt de prestaties van Promes in Rusland op de voet, evenals Atlético Madrid en FC Porto. Volgens VI is het bekend dat deze clubs naar 'héél veel' spelers informeren zonder concreet te worden. Promes heeft waarschijnlijk een hoog prijskaartje, aangezien hij tot medio 2018 vastligt en Spartak een jaar geleden twaalf miljoen euro betaalde aan FC Twente.

Akan denkt niet dat Promes een 'Elia-scenario' wacht als hij eventueel naar Juventus verkast. "Elia ken ik niet persoonlijk, over hem en zijn tijd bij Juventus ga ik niet oordelen", aldus de agent. "Het enige wat ik kan zeggen is dat Promes momenteel een van de best presterende spelers van Rusland is. Het huidige Juventus heeft een andere hoofdtrainer en voetbalt anders. Tegen de problemen die Elia zou hebben gekend, zal Quincy niet aanlopen…"