Voordeel van PSV is weg: 'Bij Ajax en Feyenoord is er vaak gerommel'
Eindhovenaren op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

Voordeel van PSV is weg: 'Bij Ajax en Feyenoord is er vaak gerommel'

23-04-2015 08:32

Binnen PSV zal er veel veranderen door het vertrek van Philips als hoofsponsor. Dat denkt oud-voorzitter Rob Westerhof. De leiding van de club dient aan meer mensen verantwoording af te leggen.

"Bij Ajax en Feyenoord is er vaak gerommel, omdat er veel stakeholders bij die clubs betrokken zijn", vertelt Westerhof in het Algemeen Dagblad. "PSV had dit niet. Het is dan veel makkelijker om beslissingen te nemen. Dat verandert met een nieuwe sponsor, die naast Philips ook zijn inbreng wil hebben. En voor het aantrekken van spelers of trainer was de betrokkenheid van Philips ook altijd een voordeel. Het stond voor continuïteit en zekerheid."

Harry van Raaij, eveneens oud-voorzitter van de club, ziet het vertrek van Philips niet als negatief voor de club. "Ik denk dat PSV en Philips onverbrekelijk met elkaar zijn verbonden. Daarvoor hoeft Philips niet op het shirt te staan. Deze ontwikkeling biedt PSV de mogelijkheid om een nieuwe shirtsponsor aan te trekken en daar kan de club zeker profijt van hebben", zegt hij in De Telegraaf.