Vermeer krijgt kritiek na overleven in de Euroborg: Is dat achteraf dom?
"Om eerlijk te zijn heb ik een beetje een dubbel gevoel"

Vermeer krijgt kritiek na overleven in de Euroborg: "Is dat achteraf dom?"

27-04-2015 00:01
2

Kenneth Vermeer moest zondag zijn meerdere erkennen in Tjaronn Chery, die op heerlijke wijze met een zwabberbal een vrije trap wist te benutten. Daardoor hield Feyenoord slechts een punt over aan het bezoek aan Groningen, waar het 1-1 werd.

"Om eerlijk te zijn heb ik een beetje een dubbel gevoel", zei Vermeer direct na de remise in de Euroborg. "FC Groningen heeft toch wel wat kansjes gehad en uiteindelijk kom je ook nog met tien man te staan, waardoor het gewoon overleven werd." De Rotterdammers bleven op de been, maar morsten wel twee dure punten. Daardoor kan de derde plek nog in gevaar komen.

Op de vrije trap van Chery moest hij het antwoord schuldig blijven. "Als je de bal had gezien dan snap je wel waarom hij erin is gegaan. Die bal ging van links naar rechts en op het laatst krijgt hij ook nog een daling", aldus Vermeer, die critici hoorde zeggen dat het onverstandig was om een muur te plaatsen. "Op dat moment besloot ik om een muur neer te zetten. Is dat achteraf dom? Dat weet ik niet."