Fors salaris van tonnen is 'eigen fout': 'Bij Cocu bleef men ook rustig'
"Ik vind dat het bestuur de plicht heeft trouw te blijven"

Fors salaris van tonnen is 'eigen fout': 'Bij Cocu bleef men ook rustig'

27-04-2015 18:13
6

Alfred Schreuder is de gebeten hond bij FC Twente. De supporters van de club eisen het vertrek van de coach en diens technische staf, maar voetbalkenners zijn het daar niet mee eens. Bart van Marwijk vindt dat Twente niet toe moet geven aan de eis van de fans.

"Ik vind dat het bestuur de plicht heeft trouw te blijven aan de coach die Twente zo graag wilde houden en een fors salaris aanbood, waar hij niets aan kan doen. Nu moeten ze ook kerels zijn en zeggen: we verbinden ons lot aan de coach", vertelt Van Marwijk in Studio Voetbal.

Wedden

Meer odds

Joop Munsterman zou Schreuder een riant contract hebben gegegeven. "Schreuder is nu het slachtoffer van de daden van Joop Munsterman. Sinds Munsterman is weggegaan, richt de woede zich op de trainer. Maar Munsterman heeft Twente op de rand van de afgrond gebracht en die arme Schreuder krijgt nu de rekening gepresenteerd", vult Arno Vermeulen aan.

Van Marwijk vergelijkt de situatie van Twente enigszins met die van PSV: "Phillip Cocu heeft het vorig jaar ook moeilijk gehad. Maar het bestuur is toch rustig gebleven. Er zijn coaches die er een puinhoop van maken, maar Schreuder niet. Ik ben bang dat het niet meer te repareren is. Je ziet dat Twente er de laatste twee wedstrijden echt onder lijdt. Twente wordt wel degelijk beïnvloed door deze omstandigheden. Daar kan de trainer ook niks aan doen."