'Borussia Dortmund en Swansea City hebben spelers van Twente op het oog'
"Ik ben positief gestemd dat we die transferambitie kunnen realiseren"

'Borussia Dortmund en Swansea City hebben spelers van Twente op het oog'

29-04-2015 09:04
2

FC Twente moet komende zomer voor zo'n tien miljoen euro aan spelers verkopen om de schuld terug te brengen. Luc Castaignos, Bilal Ould-Chikh en Andreas Bjelland staan op verschillende lijstjes en kunnen de club met een zomerse transfer helpen.

Castaignos staat in de belangstelling van Swansea City. Manager Garry Monk is op zoek naar een vervanger van voormalig Vitesse-spits Wilfried Bony, die in januari de overstap maakte naar Manchester City. De 22-jarige Castaignos is al langer in beeld bij Swansea City, volgens Voetbal International staat hij nu prominent op het verlanglijstje van Monk. Ook VfL Wolfsburg-spits Bas Dost is in beeld bij de Premier League-club.

Ook Borussia Dortmund heeft interesse in een speler van FC Twente. De zeventienjarige Ould-Chikh wil zijn in 2016 aflopende contract niet verlengen. Als FC Twente een transfersom wil ontvangen, moet het de jeugdinternational binnen nu en een jaar verkopen. Scouts van Borussia Dortmund volgen de vleugelaanvaller de laatste weken intensief. Aanvoerder Bjelland (26) staat in de belangstelling van verschillende clubs uit de Bundesliga.

Directeur Gerald van den Belt is blij met de belangstelling, hij moet spelers verkopen om de tien miljoen euro aan transferinkomsten te halen. "Ik ben positief gestemd dat we die transferambitie kunnen realiseren. Er begint veel interesse te ontstaan voor onze spelers, met name in Duitsland en vanuit het hoogste en één na hoogste niveau van Engeland. In die competities zit momenteel ontzettend veel geld."