Begeerde Castaignos afgemaakt: Dat betekent dat ze me een goede speler vinden
"Ik loop rechtop, bij mij weten ze ook dat er iemand binnenkomt"

Begeerde Castaignos afgemaakt: "Dat betekent dat ze me een goede speler vinden"

30-04-2015 08:59
6

Een transfer van Luc Castaignos lijkt een zekerheid, omdat zijn club FC Twente het geld hard nodig heeft. Meermaals werd hij al in verband gebracht met Swansea City, een Premier League-club. Hoe komt het nou dat Castaignos niet zo geliefd is?

"Ik ben nu eenmaal iemand die niet snel met hangende schouders rondloopt. Ik loop rechtop, bij mij weten ze ook dat er iemand binnenkomt. Dat is mij van huis uit aangeleerd. Op het veld is het niet anders. Ik straal blijkbaar iets uit waarmee sommige mensen moeite hebben. Roepen ze dat ik arrogant ben", vertelt Castaignos in Helden

Wedden

Meer odds

Mensen die hem leren kennen, zeggen dat hij 'een klein hartje heeft', zo stelt de spits van Twente. "Ik ben gewoon een vrolijke jongen. Natuurlijk heb ik liever dat ze me aardig vinden, dat ze weten wie ik werkelijk ben", aldus de aanvaller. "Ik denk dat dingen met een reden gebeuren. In moeilijke tijden kan ik gelukkig terugvallen op het geloof, daardoor word ik rustig op momenten dat ik in staat ben iemand een klap te geven. Als ik tot rust wil komen, ga ik naar de kerk. Daar kan ik in mijn eentje twee uur blijven zitten."

"Daar staar ik wat voor me uit, denk na over dingen. Als ik daar ben, praat ik soms in mezelf. Dan vraag ik: 'Waarom ik?' Maar al snel denk ik dan: het leven is te mooi om ergens te lang in te blijven hangen. Het is alsof ik daar alles van mijn schouders kan laten glijden", vervolgt de speler, die niet gauw huilt.

"Dat niet. Ach, ze kunnen beter zeggen: 'Castaignos dit, Castaignos dat.' Dat betekent dat de verwachtingen hoog zijn, dat ze me een goede speler vinden. En als mensen het over mij hebben, dan is een ander niet aan de beurt. Kan hij goed presteren en daar heb ik dan weer profijt van. Laat ik die rol van kop van jut dan maar op me schouders nemen, denk ik dan. Het is niet altijd makkelijk, maar ik heb het leren accepteren."