'Ajax en PSV strijden niet voor het eerst met elkaar om potentiële aanwinst'
Ook AA Gent en Celtic volgen jeugdige vleugelverdediger

'Ajax en PSV strijden niet voor het eerst met elkaar om potentiële aanwinst'

08-05-2015 07:49
3

Ajax en PSV hebben dezelfde speler hoog op een verlanglijstje staan. De Amsterdammers en Eindhovenaren hebben belangstelling voor de negentienjarige Kingsley Madu, linksback van AS Trencin. De Nederlandse clubs hebben echter ook concurrentie uit het buitenland.

Ajax, dat tot voor kort een samenwerkingsverband had met AS Trencin, ziet in de jonge linksback een versterking voor de toekomst. Naast de Amsterdammers volgt PSV de jongeling echter ook met grote belangstelling. In de strijd om de jeugdinternational van Nigeria hebben de twee Nederlandse clubs concurrentie uit België en Schotland, ook bij AA Gent en Celtic komt hij voor op het verlanglijstje, meldt het Algemeen Dagblad.

Waar Ajax de club AS Trencin goed kent, heeft AA Gent met Daddy Moses Simon een toef in handen. De land- en leeftijdsgenoot van Madu is sinds januari actief bij de Belgische club, nadat een stage bij Ajax eerder niets had opgeleverd. In de winter kreeg de aanvaller alsnog de mogelijkheid om naar Amsterdam te trekken. De Nigeriaan kwam echter niet naar Nederland, hij koos voor AA Gent. Daar is hij een regelrechte sensatie.

Madu heeft in Slowakije een contract tot eind december 2016. De vleugelverdediger, die op 1 januari 2017 transfervrij is, maakte in de eerste maand van 2014 de overstap van El-Kanemi Warriors naar AS Trencin.