Veltman ziet nieuwe wereld: Daar kunnen wij echt nog wat van leren
Veltman ambassadeur Spieren voor Spieren

Veltman ziet nieuwe wereld: "Daar kunnen wij echt nog wat van leren"

14-05-2015 07:37
2

Voor Joël Veltman gaat er als ambassadeur van 'Spieren voor Spieren' een wereld voor hem open. De verdediger van Ajax vertelt dat in gesprek met Helden.

"De gezonde spieren die zich inzetten voor de minder goede spieren, dat vind ik prachtig. Een hele mooie doelstelling, dat is ook de reden waarom ik me aansloot", zegt Veltman, die al eens samen een schilderij maakte met een kindje dat een spierziekte heeft, genaamd Vince.

"Het was voor mij de eerste keer en wist zodoende niet heel goed wat de verwachtingen waren, maar het was eigenlijk gelijk heel leuk", vervolgt Veltman op de website van Helden. "Wat me opviel is dat hij heel erg positief in het leven stond. Daar kunnen wij echt nog wat van leren."

Veltman beseft mede daardoor dat sporten geen vanzelfsprekendheid is. "Vince is door zijn ziekte heel snel moe, dus die moet soms al direct stoppen terwijl hij het wel leuk vindt. Maar hij bekijkt het echt van een zonnige kant: hij vertelde bijvoorbeeld dat hij voorrang krijgt in de achtbaan."