Productiefste middenvelder van Eredivisie: Klaar voor een stap hogerop
"Dat is nog afwachten"

Productiefste middenvelder van Eredivisie: "Klaar voor een stap hogerop"

17-05-2015 23:44
5

Tjaronn Chery durft niet te beloven dat hij ook volgend seizoen bij FC Groningen speelt. Het contract van de smaakmaker loopt nog een jaar door en de interesse is aanwezig.

"Dat is nog afwachten", aldus Chery tegenover de NOS over een eventuele transfer. "Het is qua belangstelling nog vrij rustig. Volgend seizoen spelen we mooie wedstrijden met FC Groningen, dus ik kan ook blijven. Maar ik ben wel klaar voor een stap hogerop."

Wedden

Meer odds

De aanvallende middenvelder, dit seizoen de productiefste middenvelder in de Eredivisie met vijftien treffers, kan na de zomer in de Europa League spelen met Groningen. Hij zou tegelijkertijd op het lijstje van onder meer Galatasaray staan.

De focus gaat echter eerst op het Nederlands elftal. De 26-jarige Chery kreeg deze week een uitnodiging van bondscoach Guus Hiddink voor de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. "Dat toont dat ik goed bezig ben. Nu is het aan mij om me te laten zien tijdens de trainingsstage. Dat ga ik doen. Mijn ploeggenoten hebben vakantie, maar ik ben juist blij dat dat voor mij niet geldt."

Erwin van Looi is trots op zijn pupil, die deel uitmaakt van een dertigkoppige voorselectie. "Absoluut, dat maakt me heel erg trots", aldus de trainer van de bekerwinnaar. "Ik wilde Tjaronn twee jaar geleden heel graag hebben. Hij heeft zich bij ons van een momentenvoetballer ontwikkeld tot een van de bepalende middenvelders van de Eredivisie. Dat is heel mooi."