'Stomdronken' Van Gaal geeft 'beste speech ooit': 'Deze man is een legende'
Manager beleeft avond van zijn leven

'Stomdronken' Van Gaal geeft 'beste speech ooit': 'Deze man is een legende'

20-05-2015 12:32
2

Keek hij iets te diep in het glaasje of was hij gewoon enthousiast? Hoe dan ook, Louis van Gaal stal dinsdagavond de show op het Speler van het Jaar-gala van Manchester United.

Van Gaal leek zich helemaal thuis te voelen op het feestje, waar de beste spelers van het jaar in het zonnetje werden gezet. David De Gea won voor het tweede jaar op rij de belangrijkste award, maar vrijwel alle aandacht werd opgeëist door de Nederlandse manager. In Engeland wordt zijn speech getypeerd als 'de beste aller tijden'.

Van Gaal onderbrak eerst een praatje van aanvoerder Wayne Rooney, speechte vervolgens bijna acht minuten lang onnavolgbaar, gaf Ryan Giggs een tik op zijn achterhoofd toen hij werd overboden op een veiling en sloot af door de microfoon van de presentator af te pakken en te roepen: "Hallo, hallo, even aandacht voor de manager!"

De spelers van Manchester United bekeken het allemaal met grote ogen. "Ik denk dat hij heeft genoten", aldus Juan Mata. "We maken hem natuurlijk wel vaker mee in een seizoen, dan gedraagt hij zich gewoon."

Ook de supporters hebben veel plezier. 'Een briljante speech, en dat terwijl hij stomdronken is. Deze man is een legende!', klinkt het op Redcafe, een groot Manchester United-forum. 'Hoogtepunt van het seizoen. Het begon als een normaal praatje, maar werd iets waar Churchill trots op zou zijn.' En: 'Van Gaal is compleet gestoord. Letterlijk doorgedraaid. En briljant.'

Onderstaand drie video's ter illustratie:

 

Louis van Gaal opende zijn speech op het Manchester United-gala nogal... apart. HAHA!

Posted by Voetbalprimeur on dinsdag 19 mei 2015
 

Haha! Louis laat zijn assistent Ryan Giggs merken wie de baas is, tijdens het gala van Manchester United. BAM!

Posted by Voetbalprimeur on dinsdag 19 mei 2015