Advocaat in tranen na verzekeren lijfsbehoud: 'Hebben het op eigen kracht gedaan'
'Dit geeft een ongelooflijk gevoel'

Advocaat in tranen na verzekeren lijfsbehoud: 'Hebben het op eigen kracht gedaan'

21-05-2015 00:01
4

Dick Advocaat bewerkstelligde woensdagavond wat van tevoren werd gezien als een bijna onmogelijke opgave. Dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Arsenal is Sunderland zeker van lijfsbehoud in de Premier League.

Advocaat wist het na afloop niet droog te houden. De Nederlandse oefenmeester was zichtbaar gegrepen door de prestatie van zijn ploeg. "Voor deze club is het zo ontzettend belangrijk om in de Premier League te blijven", vertelt Advocaat direct na de wedstrijd tegenover Sky Sports. "Ik was erg geëmotioneerd. We hebben zo hard gewerkt."

"Dit geeft een ongelooflijk gevoel. We hebben het op eigen kracht gedaan. De spelers geloofden erin dat ze dit konden presteren." Volgens Voetbal International krijgt Advocaat vanwege het lijfsbehoud een bonus van bijna 680.000 euro. Hij verdient op dit moment al een maandsalaris van honderdduizend euro. Sunderland wil graag door met de trainer. De Nederlander heeft alleen nog niet kenbaar gemaakt waar zijn toekomst ligt.

Mooie beelden van een echte sportman. Advocaat houdt het niet droog nadat hij Sunderland heeft behouden voor de Premier League. Klasse Dick!

Posted by Voetbalprimeur on woensdag 20 mei 2015