'Huntelaar krijgt met 'Houdini Huub' landgenoot als trainer'
Redder van VfB Stuttgart in beeld als opvolger van DI Matteo

'Huntelaar krijgt met 'Houdini Huub' landgenoot als trainer'

25-05-2015 09:19
2

Huub Stevens is in beeld bij Schalke 04 als opvolger van Roberto Di Matto. De Nederlandse oefenmeester, die twee keer eerder hoofdtrainer was van de club uit Gelsenkirchen, heeft echter wel stevige concurrentie om de bijna vacante positie.

Di Matteo staat op het punt ontslagen te worden bij Schalke 04. Het Duitse Bild maakte eerder al bekend dat de huidige oefenmeester snel weggestuurd zal worden. Nu komt de krant met een lijst met mogelijke opvolgers. Stevens staat hoog op het lijstje van de ploeg waar Klaas Jan Huntelaar in de spits staat.

Stevens gaat sinds afgelopen weekend door het leven als 'Houdini Huub'. De Nederlander kreeg het voor het tweede jaar op rij voor elkaar om VfB Stuttgart te redden van de ondergang. Stevens kreeg het voor elkaar om de bijna gedegradeerde club naar veilige haven te brengen. Hij blijft echter niet bij Stuttgart. De oefenmeester is vrij om te gaan en staan waar hij wil, hij heeft voor volgend seizoen nog geen club.

Tussen 1996 en 2002 en in het seizoen 2011/2012 was Stevens eerder al hoofdtrainer van Schalke 04. Fans zien zijn komst zitten, de succesvolle eerste periode zorgt ervoor dat hij nog altijd geliefd is in Gelsenkirchen. Er is echter concurrentie. Marc Wilmots, Armin Veh, Mirko Slomka en Norbert Elgert worden genoemd.

Ook Stefen Effenberg is in beeld. Clubmanager Horst Heldt noemde hem in 2013 al 'trainer van de toekomst'. Mogelijk is die toekomst nu.